Съвети за намаляване на строителните отпадъци на вашата строителна площадка

Планирайте напред

Ръководителите на строителни проекти носят голяма отговорност за изготвянето на план на сградата преди започване или ремонтни дейности. Ако се направи внимателното предварително планиране и добра организация, това ще спомогне за  допускане на по-малко грешки и от това следва, че материала, който ще бъде изхабен, ще бъде по – малък. 

Преди да се стартира със строителните дейности на даден обект,  трябва да се създаде много подробен план, който включва и оценка за спад на обема строителните отпадъци.

Също така в плана относно строителните отпадъци може да се опише:

– Отчитане на потенциални строителни отпадъци като материали и обем

– Изчисляване на точното количество материал, което ще е нужно

– Идентифицирайте предполагаеми рециклируеми материали

В плана може да се вкл. точка за обучение на работниците как да сортират отпадъците.

Избор на фирма за извозване на строителни отпадъци

Ако изберете точна и коректна фирма за сортиране на строителни отпадъци, ще можете да работите по ефективно, защото и фирмата ще извозва навреме вашите отпадъци. Ако наемете такава фирма, която например забавя извозването на строителни отпадъци, ще имате проблем тъй като няма да имате къде да ги изхвърляте.

Рециклиране на строителни материали и преизползване.

Винаги сред строителните отпадъци има и такива, които може да се рециклират или да се преизползват. Например определени парчета от плочки може да бъдат ползвани за запълвани на фуги или дупки вместо да се режат нови. Относно рециклирането, може да се поставят допълнителни кошчета за изхвърляне на материали, които се рециклират и така общия обем на контейнера, който сте наели за извозване на строителни отпадъци ще е бъде запълнен по – бавно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се