Рециклиране на строителни отпадъци

Според общото схващане, повечето строителни отпадъци не могат да бъдат рециклирани. Строителни отпадъци се получават при различни дейности като къртене, рязане, чупене и други.

Част от материалите могат да бъдат рециклирани. В тази кратка статия ще ви дадем повече инфо как може да се рециклират част от материалите.

Бетон:

Малки части от бетонът се смилат или смачкват за най-различни цели на обществото. Полага се слой от рециклиран бетон, преди асфалтът да се положи, когато се създават нови пътища. Често ремонт на пътища и магистрали се прави до голяма степен от оригиналния бетонен път, който заместват като бетона се рециклира. Заместител и сух пълнител за нов бетон, ако се смели на много финни частици.

Асфалт:

Най-честата употреба на стари асфалтови пътища и керемиди е новият асфалт. Това е известно като Мелиорирана асфалтова настилка (RAP). Рециклиране асфалт може да се използва за направа на асфалт с топла смес, което позволява смесването му при много по-ниски температури, което води до намалени емисии на въглерод и използване на енергия.

Стъкло:

Стъклото при рециклиране може да спести много суровини и енергия.  В много държави има политики за рециклирането му като тази тема сме я засяга ли в наши статии от типа „Интересни факти за рециклирането“. Там можете да намерите допълнителна информация какви са ползите за рециклирането на стъклото.

Накратко стъклото може да се рециклира вечно. Готовото за пещ стъкло за скрап е известно като „стъкло“ и се използва за направата на ново стъкло за различни промишлени и потребителски цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се