Полезни съвети за почистване от отпадъци по време на празниците

Започнаха празниците и с всеки изминал ден вие генерирате все повече отпадъци като е добре да можете да управлявате лавините от отпадъци добре. В тази статия ще ви дадем полезни съвети относно това как да намалите вашите отпадъци по – време на празниците.

Първи съвет : използвайте повече материали за многократно приложение

Някои хора обичат да слагат много подаръци под елхите си. Ако вие сте от тях, можете да използвате материали за продължителна употреба.

Примери: 

Стъклените буркани и формичките за бисквитки имат различни предмети и може да се заместят с  традиционна кутия или торбичка за подаръци – те могат да послужат като опаковки на вашите подаръци. 

Също така и контейнерът  има варианти да се използва многократно и дълго.  Можете също така да украсите стара кутия от предишни празници вместо да купувате нова.

Втори съвет

Използвайте стара тъкан като опаковъчен материал. Около вас има голяма вероятност да има опаковъчни материали, просто трябва да се огледате във вашият дом!

Съвети за боклук

Фирмите за транспортиране на отпадъците ви трябват да имат специални  отговорности по време на празниците. Ако във вашият район има повече отпадъци, това може да бъде причина за промяна на графика и начина на събиране на боклуците.

Ако по време на празниците имате прекалено много боклук или сте решили да направите почистване в работните дни между празниците на тавана или мазето си, може да се обърнете към „ЕКО ДОМ 2011“ ООД за съдействие при вашето почистване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се