Къде да се изхвърлят строителните отпадъци. Контейнери под наем за извозване на строителни отпадъци.

Покупката на апартамент понякога налага нужда от неотложни ремонти. Повечето от нас взимат дом за себе си и техните близки само един път през живота си, така че добрите условия за живот в жилищатата ни са задължителни.

Процесът по ремонт се нуждае от въображение, предвидимост и внимателно планиране във времето, както и допълнителни финансови средства. След всеки ремонт, обаче дали на ново жилище или къща, строителните отпадъци остават на площадката.

Фирма „ЕКО ДОМ“ 2011, ООД, град Хасково предлага хамалски услуги за изхвърляне на строителните отпадъци, както и предлагаме контейнери под наем за изхвърляне на строителни отпадъци. Предлагаме безплатна консултация и оглед, ако  е нужно за да изберете най – добрият за вас размер. Контейнерите под наем за строителни отпадъци при нас за различни размери като започват от 3 куб. м. и стигат до 10.

Ние извозваме строителните ви отпадъци до лицензирани депа, където те ще бъдат рециклирани и обработени.

А строителните отпадъци какви категории имат? Как да се отървем от тях по – бързо ? Ето малко повече информация.

Преди да се изхвърлят строителни отпадъци, трябва ясно да разберете какво принадлежи към тази категория. По-голямата част смятат, че това включва всички едрогабаритни отпадъци като тоалетни чинии, вани, фрагменти от стоманобетонни плочи, мебели и др.

Строителните отпадъци се разделят  3 категории, които са :

    големи строителни отпадъци,които са получени след премахване на строителни конструкции като дограми, стари врати и други…

    остатъци от строителни материали и техните опаковки;

    остатъци от ламинат, тапети, плочки, метални профили и др.

Първата категория са големи структури. Второто е строителен отпадък, който се трупа повече и повече след повече ремонтни дейности. Третият е загубата на довършителни материали. На този етап може да се образува и голям скрап, но не много и обикновено тежи по-малко.

Строителните отпадъци как се категоризират според техният риск и опасност?

Отпадъците са различни като категоризация и имат различен произход и състав, влият върху околната среда и хората в различна степен. Най – висок риск от околната среда носят, боклуците от 1 ви клас, а най – малък от 5-ти клас.

Класификация на отпадъците:

V клас. Включва по-голямата част от строителните отпадъци, неопасни или малко опасни. Подлежи на обезвреждане по обичайния начин (изнасяне на сметище);

IV клас. Същите компоненти като в предишния параграф. Все пак не подценявайте риска от контакт с тях. Остатъците от насипни материали и строителен прах, които попадат в дихателната система, причиняват опасни заболявания;

III клас. Умерено опасни отпадъци, най-малък процент от общата маса. Представено от дърво с импрегнации, емайллакове, лакове, бои, разтворители и др. Депонирането на отпадъци от този клас се извършва от специални предприятия;

II и I клас. Най-опасните товари, включително радиоактивни и токсични вещества. Те обикновено се намират в индустрията. Обезвреждането на такива отпадъци се извършва по специални методи.

За отстраняване на строителни отпадъци, като правило, се използват специални превозни средства.

Ние сме лицензирана фирма за извозване на строителни отпадъци като можем да обслужваме клиенти със строителни отпадъци, битови, производствени и с повишен риск за околната среда.

Дългогодишната ни работа с много клиенти в областта ни е доказала като лидер и продължаваме да сме все така коректни към тях!

Очакваме и вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се