Как да се транспортираме нашите строителните отпадъци до лицензирано депо за отпадъци?

След ремонт, освен красивият  резултат в нашият дом, се появяват и много строителни отпадъци.  Много често нашите клиенти са изправени пред проблема с изхвърлянето на строителните отпадъци, тъй като е невъзможно просто да го хвърлите в контейнерите до жилищата. Строителните отпадъци са специална категория отпадъци, които не трябва да се изхвърлят в битовите контейнери за смет, защотото ако бъдете хванати, може да имате солена глоба. Има случай, в които самите отпадъци от ремонта ви не са изхвърляни от специализираните камиони, които извозват отпадъците от битовите контейнери и вашите отпадъци остават.  Така те започват да замърсяват околната среда.

Преди да се опитате да премахнете  строителните отпадъци, трябва да знаете какво се спада към тях. Отпадъците след ремонт или строителство се поделят на три различни категории:

+ обемни отпадъци, които са останали след демонтаж на строителни конструкции

+  остатъци от строителни материали и техните опаковки

  + строителни отпадъци след довършване или ремонт като бетон след къртене или др.

Трябва да имате предвид, че мебелите и старите уреди не спадат към строителните отпадъци. Тези ненужни предмети се категоризират като едрогабаритни отпадъци по време на ремонта или строителството и понякога нашите клиенти ги изнасят до имота, който е обект на ремонт и това е разрешено.

Едрогабаритни отпадъци са всички артикули, които са загубили своите потребителски свойства и чиито размери надвишават 0,5 m височина, ширина или дължина като стари столове, маси, дивани, малки шкафове и други.

Извозването на строителни отпадъци до лицензирани депа за отпадъци се извършва от специализирани лицензирани фирми, с които се сключва договор.  Ние от „ЕКО ДОМ“ 2011, гр. Хасково имаме над 10 годишен опит в тази дейност и гарантираме на нашите клиенти коректност, точност и професионализъм спрямо вашите нужди. Предлагаме голям набор от услуги като отдаване на контейнери под наем за строителни отпадъци за гр. Свиленград и региона, както и за гр. Хасково, гр. Пловдив и целият регион. Предлагаме на нашите клиенти транспорт до лицензирани депа, хамалски услуги, както и почистване на различни помещеният като тавани и мази.

По – долу ще ви опишем как е правилно да се отървете от вашите строителни отпадъци за да не навредим на околната среда, да не загубите от личното си време и прекалено много лични финанси.

Има няколко законни начина за изхвърляне на строителни отпадъци:

Най-правилният от тях е да се обадите на фирма, която е има нужното оборудване и контейнери за строителни отпадъци за извозване на строителни отпадъци. От ваша страна остава като задължение остава да натоварите вашите отпадъци в предварително поставен контейнер за строителни отпадъци.

Друг начин да се отървете от строителните отпадъци е да ги продадете. В този случай пак ще сте на плюс. Търсят се отпадъци като парчета тухли, пясък, бетон. В интернет и сайтове за обяви все още може да откриете фирми, които биха били готови да ви дадат дори и малка сума за тях за да ги рециклират и използват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се