Какво представлява незаконно изхвърляне на отпадъци и защо да наемем контейнер за строителни отпадъци?

Всички в нашето ежедневие срещаме ситуацията, при която имаме много обемисти отпадъци и те са с най – различен произход. Може би вие току-що сте привършили с ремонтните дейности по вашият обект или пък скоро ще направили основно почистване на вашето мазе или таван. След тези дейности остават винаги големи количества боклук и понякога ни се прииска да ги изхвърлим до наи – близкият контейнер за битови отпадъци. Това е незаконно и нямате право да го правите. В случай, че бъдете хванати в нарушение, може да отнесете солени глоби.

По – добре е да използвате услугите на фирмата ни „ЕКО ДОМ 2011 “ ООД, гр. Хасково за този процес. Ние предлагаме различни размери контейнери за строителни отпадъци по наем и предлагаме транспорт до ваш адрес, както и тяхното извозване.

Ще ви облекчим от задължението да пренасяте сами вашите отпадъци и от риска да бъдете глобени заради това, че сами се справяте с този процес и изхвърляте вашите отпадъци на НЕрегламентирано място за отпадъци.

Ние сме винаги насреща да помогнем с каквото е нужно на нашите клиенти, като също предлагаме услуги за транспорт на строителни материали, както и хамалски услуги.

Ако наемете контейнер за строителни отпадъци под наем, ще спестите времето си и няма да е нужно да го губите в това да товарите и извозвате сами вашите отпадъци. Също така ще спестите и амортизацията на вашата техника, която  ще използвате за извозване тъй като обикновено след голям строителен ремонт, строителните отпадъци са в голямо количество и ще трябва много усилия да ги извозите от строителната площадка.

Друг плюс от това да наемите контейнер за строителни отпадъци е, че може да пазите вашата строителна площадка чиста вместо да има разпиляни строителни отпадъци.

Ако бъдат събрани в контейнера за строителни отпадъци, ще запазите работно място на вашите работници по чисто и най – вече по безопасно  относно тяхното здраве.

А какво влияние оказват незаконните сметища върху нас ?

– Незаконните сметища са не само непривлекателни, но и  опасни за здравето. Комарите, които пренасят различни болести, правят техните домове във застоялата вода на незаконните сметища, която се намира понякога в стари гуми и отворени контейнери за смет. Тези условия помагат за размножаването на вредителите.

– Съществуват различни и  химически опасности на незаконно сметище. Без разпоредби за това какво се извозва на него ,  съществуват шанс за  размножаване на бактерии, азбест и създаване на условия за отделяне на токсични отпадъчни вещества. 

Като цяло освен, че вие може да бъдете глобени, ако извозвате вашите строителни отпадъци на незаконна строителна площадка,  екологични ефект за средата не е добър и може да се стигне дори до замърсяване на подпочвените води и средата за живот на животните в района!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се