Интересни факти за отпадъците по света

Най-големият депото в света е в Америка. В областите Прясно убива. Той заема площ от 1200 хектара, което се равнява на 1700 футболни игрища. Всеки ден той донесе при 13 хиляди. Тона отпадъци.

Депото, което е на първо място по площ на Земята се намира в САЩ. То заема площ за цели 1700 игрища за футбол или това се равнява на 1200 хектара. Всеки ден там се складират нови 1200 тона отпадъци.

Създаването на електрическа енергия чрез горене на отпадъци в британската град Едмънтън за една година има потенциала да спаси цели 100,000 тона въглища.

Изхвърлянето на голямо количество различни боклуци в морето в контейнери не дава гаранции, че водата не се замърсена, тъй като самият метал, от който е направен даден контейнер корозира.

За 10 години може да бъде унищожен такъв контейнер в морето, а ако е бетон – 30.

На Земята всяка година повече от 100,000 животни като птици и риби умират от изхвърлени найлонови торбички от нас хората. А защо умират? Животните се хранят с тях или могат да се задушат. Затова не трябва да се изхвърлят найлонови торбички в морето !

Всяка година по Земята се изхвърлят отпадъци като около  7 000 000 тона дрехи са част от тях. Само 12 процента от дрехите, които са боклуци се изхвърлят.

За първи път ще разгледаме и статистическите данни за обработката на отпадъци  в Русия.

Само 4% от общия обем в Русия  се рециклира засега като през 2017 г. общият обем на твърдите битови отпадъци в Русия е била над 60 милиарда тона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се