Извозване на строителни отпадъци

При извършване на ремонти или други строителни дейности по вашият обект, се образува много голям остатъчен материал, които трябва да бъде извозен и транспортиран до лицензирано депо по начин, който е законен и не уврежда околната среда. Нарушаването на законите за транспортиране може да носи със себе си голяма материална и административна отговорност. 

Как да процедирате в такива случаи, когато имате строителни отпадъци? Можете да използвате  за извозване на строителни отпадъци обикновени камиони, но тогава има немалък шанс отпадъците да се разпилеят по пътя. Тогава, ако бъдете хванати ви чакат солени глоби.

По – добрият и лесен вариант за вас е да откриете фирма за наем на контейнер на строителни отпадъци. Контейнерите за строителни отпадъци не са едни и същи – те са по – големи и по – малки, и техният наем като финансова страна е различен за брой дни. Ние от „ЕКО ДОМ 2011“ ООД сме винаги насреща и можем да ви дадем безплатна и професионална консултация във връзка с това какъв точно контейнер за строителни отпадъци ви трябва в зависимост от вашите нужди! Важно е да не наемате прекалено голям контейнер за строителни отпадъци, защото ще платите излишни пари за неговия наем.

По закон е забранено да изхвърляме отпадъците си в обикновенните контейнери за смет, защото тези контейнери не са предвидени да издържат голямо количество като тегло строителни отпадъци и ще се повредят. Също така фирмата за транспортиране на битови отпадъци може да откажат да извозят контейнера.

С поръчка на контейнер за извозване на строителни отпадъци ще бъде най – лесно да се премахне грижата ви за извозване на строителните ви отпадъци. Нашата фирма ще достави за уговорено време на точно място контейнера за извозване на строителните ви отпадъци като ние ще го транспортираме след това до лицензирано депо.

Изчисляване на теглото на строителни отпадъци в 1m³

Но как да знаем какъв контейнер ни е нужен? Трябва да се направи предварителната оценка на обема на строителни ни отпадъци и пряко размерът и теглото на контейнера за отпадъци ще зависят от тези изчисления. Обемът се калкулира по същия начин с изчисленията за това колко материал (например, натрошен чакъл или бетон) трябва да бъде поръчан за вашата строителна дейност.

Алгоритъм на пресмятане на обем на строителни отпадъци

Трябва да се знае предварително типът материал и неговата плътност.

Въз основа на приетите стандарти се калкулира прогнозна маса строителни отпадъци;

Според формула, обемът (V) е равен на масата на материала (m), разделена на плътността му (p).

Ето някои прогнозни данни за обем на строителни отпадъци:

Смесени отпадъци при демонтаж – 1.6 м3;

Смесени отпадъци при ремонт – 0,16 м3;

Керамични изделия – 1,8 м3;

Парчета азбест – 0,7 м3;

Пясък – 1,69 м3;

Счупена тухла – 1.9 м3;

Чакъл – 2 м3;

Дърво (дограма, цокъл и др.) – 0,6 м3;

Тапицерия – 1.9 м3.

Масата и специфичната тежест на строителните отпадъци от инженерни и технологични конструкции и метални изделия се пресмятат от експертите по различни строителни дейности. Въпреки посочените данни за различните материали, те изчисляват обема на строителните отпадъци като взимат в предвид, че средното тегло на строителните отпадъци на  един кубичен метър е, ако е тухлен отпадък, е от 1,5 до 2 т. 

Определения като специфична гравитация и плътност се различават във физиката, но те не се разграничават помежду си при определяне на строителните отпадъци. 

Като цяло при пресмятане на масата на строителните ви отпадъци, трябва да се прецени най – добре колко вида са  използваните материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се