Извозване на производствени и промишлени отпадъци

Съществуват отпадъци, които  могат да имат различен произход от нашият ежедневен. Различни предприятия и заводи може да генерират големи производствени и промишлени отпадъци като тези отпадъци спадат към специална категория – опасни отпадъци, които са с повишено ниво на токсичност и могат пряко да са причинители на пожар, отравяния на околната среда или да са опасни дори за здравето на околните хора.

Такива опасни отпадъците са от сферите металургията, нефтопреработката и химическата промишленост, защото производствените отпадъци от тези сфери може да са вредни за здравето ни. Пример за такива препрития са например химическите заводи в гр. Девня, гр. Бургас и други градове.

Извозването на такева опасни отпадъци изискват да се изпълняват по – внимателно и от лицензирани фирми за такива дейности.  „ЕКО ДОМ 2011“, гр. Хасково ( вече и в гр. Свиленград ) предлага на своите клиенти превоз на производствени отпадъци като ние се ангажираме изцяло с доставката на контейнери и транспортирането им до лицензирани депа!

Как се транспортират и изхвърлят отпадъците?

Има няколко главни техники, които се практикуват при неутрализирането и изхвърлянето на потенциално опасни суровини:

Погребване на определени депа е най-популярният метод, включващ изхвърляне на не токсични отпадъци чрез насипване на земна маса

Компостирането е безопасен метод за изхвърляне,

Термична обработка (изгаряне, плазмена обработка, газификация или пиролиза).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to top
Обадете ни се